donderdag 24 oktober 2013

Bruno Albouze: Amerikaanse/Franse chef


Bruno Albouze
Vandaag een korte post om een aparte chef te introduceren die ik via You Tube heb ontdekt: Bruno Albouze. 
Aardbei taart
Waarom schrijf ik over een van oorsprong Franse classic opgeleide chef-kok voor ‘The Culture Connection’, dat wil zeggen een blog over Nederland en de VS? Omdat hij mijn inziens inhoud geeft aan de uitdrukking, ‘The American Dream’.

‘The American Dream’ is een concept waarin de vrijheid om door je talenten en hard werk datgene te bereiken waar jij van droomt, ongeacht je achtergrond of herkomst. Succes, geluk en voorspoed, het liefst gekoppeld aan financieel succes, zijn belangrijke onderdelen van deze ‘droom’.

Ratatouille
Bruno werkte als chef en patissier (banketbakker) in verschillende vermaarde Franse keukens, waardoor hij al daar al succesvol genoemd werd. Maar het waren de keukens en niet hijzelf, die befaamd waren.

In 2004 is hij naar de VS geëmigreerd, en woont nu in San Diego waar hij naam heeft gemaakt als ‘personal chef’. Verschillende klanten huren zijn diensten in om bij hen thuis voor hen te koken.


Zijn kookstijl is een mengeling, of samensmelting, tussen de Franse en Amerikaanse keukens. Ook bijzonder is aan zijn kookstijl is de presentatie van zijn gerechten. Het zijn ware kunstwerken en door de video’s zie je precies hoe hij het doet. Dan lijkt het zo simpel en logisch, en je krijgt ideeën en wordt geïnspireerd om meer van je eigen gerechten te maken.

Als je hem in zo een video ziet, lijkt hij bijna op een Texaan met zijn fors, gespierde bouw en kleding. Hij maakt veel -- soms melige -- grappen met zijn charmante accent.

Kijk op zijn website om meer van zijn culinaire hoogstandjes te zien.

En nu volgens drie video's van Bruno:

In deze video laat Bruno verschillende technieken zien voor het vormen van ‘cookies’.

Een gebakken ei is een gebakken ei is een gebakken ei, zou ik zeggen, maar Bruno maakt op vier manieren iets bijzonders van.

Heirloom tomatoes
En als laatste, kijk hoe hij een lekkere salade maakt met diverse heirloom tomatoes . Hier zie je hoe hij de salade opbouwt tot iets bijzonders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates