dinsdag 28 mei 2013

Memorial Day 2: Traktaties van rood, wit en blauwAmerikanen bakken van alles voor Memorial Day en zorgen ervoor dat de kleuren rood, wit en blauw, de kleuren van de Amerikaanse vlag, daarin terugkomen. Het mooie is dat deze ook de kleuren zijn van de Nederlandse vlag en daarom ook leuk zijn voor speciale dagen als Koningsdag.

1e recept: Rood, Wit en Blauw Brownie
Je bakt een ronde brownie met ons The Culture Connection recept of van een mix uit de supermarkt. Volg het recept of de instructies op de verpakking. Laat de brownie volledig afkoelen.


Dan meng 250 gr. Philadelphia stijl kaas, 70 gram suiker en een zakje vanille suiker tot glad. Verdeel dit over de brownie, en daarna verdeel je rode en blauwe vruchten, bv. aardbeien, blauwe bessen en frambozen zoals hier afgebeeld.

2e recept: Cake Pops
Cake pops worden gemaakt van een cake, die volledig is afgekoeld en daarna met de handen wordt verbrokkeld tot kruimels daarna meng je genoeg Nutella, chocopasta, hazelnoot pasta of gesmolten chocolade zodat je balletjes kunt vormen. Die laat je eerst opstijven in de koelkast of vriezer; daarna dip je ze in glazuur en versiert ze.

Hier vind je een leuk recept voor cake pops. Zie op de foto hieronder hoe leuk deze zijn.

 De ‘frosting’ die in het recept wordt genoemd om met de cake te mengen kan je bestellen bij USFoodz. Of je kunt die maken door 200 gr. boter licht en romig te kloppen, en dan 1 zakje vanille suiker, een prise zout en 400 – 500 gram poedersuiker toe te voegen. Dit meng je tot een glad pasta. Je kunt eventueel 1-4 EL melk toevoegen om het geheel smeeuig en makkelijk smeerbaar te maken. Frosting wordt gebruikt om cakes, koekjes en cupcakes te versieren maar dus ook om cake pops te maken. Hier vind je heel veel recepten voor frosting.

3e recept: Zomer ‘Trifle’
Een trifle is een heerlijk toetje dat gemaakt wordt van cake, pudding, slagroom en vruchten. Hieronder de stappen om een heerlijk zomer trifle te maken. Die is nog lekkerder na 2-3 uur in de koelkast.

De ‘trifle’ wordt zo opgebouwd in een hoge glazen kom dat je de mooie, kleurrijke lagen ziet.

Benodigdheden:
Cake: gesneden in stukjes of plakken; je kunt er een bakken, een kant en klare cake kopen in de winkel of een aangebroken cake gebruiken. Je kunt ook eventueel wat sinasappel likeur overheen druppelen en laten intrekken.
Slagroom gemengd met vanille suiker en geslagen tot smeuïg
‘Pudding’: je kunt vla gebruiken of zelf vla koken en laten afkoelen
 Fruit: voor Memorial Day kies je uiteraard witte, rode en blauwe vruchten (bv. bananen, ananas, aardbeien en blauwe bessen)

Onderin een hoge glazen kom, leg je stukjes cake. Dan leg je de vruchten van een kleur, of bv. bananen met aardbeien. Dan komt er een laag pudding, dan een laag slagroom, en dan ga je verder met een laag cake en de volgende lagen. Je eindigt met slagroom en versier de bovenkant met vruchten. Heerlijk!

En hier nog wat foto’s van Memorial Day lekkernijen, die ook voor dagen zoals 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheid Dag, geschikt zijn.

Gezond Fuit Kabobs

Vlag cake (binnen)

Dunne cake lagen met fruit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates