vrijdag 1 november 2013

Halloween en lol in de keuken

'Witches' fingers' gemaakt van deeg en amandelen
 Met Halloween kan men veel lol beleven met eten. Aan de ene kant zijn er de herfst symbolen: appels, pompoenen, paddenstoelen, bladeren en de (felle) kleuren rood, oranje, geel, groen en bruin. Aan de andere kant is het griezelige gedeelte van Halloween, met vampiers, zombies, graven en grafstenen, spinnen en noem nog meer wat op.

Hieronder volgt een verzameling video’s met recepten en ideeën voor hoe je iets kunt decoreren zodat het echt in de sfeer van Halloween blijft. Zo kan je jouw eigen recepten in de griezelsfeer brengen.

Yoyomax12 maakt een "mummy meatloaf'. Je bakt het gehaktbrood eerst 40 minuten voordat je die met het deeg bedekt en verder doorbakt.  
Mummy meatloaf
Zij heeft ook een idee voor het maken van ‘spider cupcakes’. Tip: plaats de spinnenpoten pas net voordat je ze wilt serveren anders worden de poten zacht. 

Laura Vitale heeft een paar ideeën voor het versieren van cupcakes. Zij benadrukt dat zij geen professionele bakster is maar deze verzonnen heeft om met haar jongere broer en zus te doen. 
  
Hier de instructies voor het versieren van een ‘grave robber’s cake’ (grafrovers cake). Gebruik geplette chocolade koekjes voor de ‘aarde’.

In deze ‘Hilah Cooking’ video wordt er veel gegiecheld maar je kunt de techniek voor het maken van ‘cake pops’ goed zien. Zij geven een goede tip: wanneer je witte chocolade wilt kleuren, gebruik kleur op basis van olie om te voorkomen dat de chocolade verpest word.

Onlangs ontdekte ik ‘Cookies cupcakes and cardio’ op You Tube. Iemand met veel originele ideeën als het om bakken en decoreren gaat. In deze video bakt zij een veelkleurig cake rol die zij vervolgens versiert. Zij maakt ook leuke koekjes met een chocolade spin erop. Je kunt verschillende smaken chips bestellen bij USFoodz.

En nog een video met een ludieke manier voor ‘Dracula’s Dentures’ (gebit).

Voor van alles en nog wat om te bakken en om cakes en cupcakes te versieren kan je kijken op www.wilton.com. Zij hebben vormen om cake in te bakken, gel om glazuur en deeg mee te kleuren, ‘candy melts’ (rond stukjes chocolade om te smelten), cupcake papiertjes en nog heel veel meer. Om Halloween koekjes uit deeg te drukken kijk op:

Je kunt ook kijken op de Nederlandse website:

Halloween bakken en koken is vooral heel veel lol maken met elkaar! Als je zelf iets leuks voor Halloween hebt gemaakt, laat het ons weten, het liefst met foto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates