donderdag 22 augustus 2013

Hamburgers, hamburgers, hamburgers!
typisch Amerikaans 'diner'
binnenkant 'diner'
Na twee weken VS deze zomer is het voor mij duidelijk dat de Amerikanen toch echt een bijzonder relatie hebben met: HAMBURGERS!

Hamburgers zijn niet alleen te koop in fastfood en familie restaurants, in de ‘diners’, op het honkbal en voetbal veld, ja, op bijna elke hoek van de straat. Tegenwoordig ziet men ze ook in de vorm van cupcakes, koekjes en cakes.

Charlie Nagreen 

Geschiedenis

Waar komt de hamburger vandaan? Zoals met veel gerechten is er enig discussie hierover. In 1885 verkocht ene Charlie Nagreen (‘Hamburger Charlie’) tijdens de ‘Seymour Fair’ (kermis in Seymour, Wisconsin) een gehaktbal tussen twee plakjes brood. Zo konden de kermisgangers blijven rondlopen terwijl ze aten. De plaatselijke Duitse immigranten maakten een ‘Hamburg steak’ waar deze gehaktbal op leek, en zo kreeg de sandwich zijn naam.

Wagon type gebruikt door Louis Lassen
Een ander verhaal is dat Louis Lassen vanuit een kleine wagon in New Haven, Connecticut, steak sandwiches verkocht.

In 1900 had hij eens geen steaks meer en gebruikte restjes vlees (gehakt) om toch iets te maken. Hij legde het vlees tussen twee plakjes geroosterd brood. Een paar jaar later kochten een paar baldadige zeelieden dit broodje en noemden het de ‘hamburger’, naar waar zij zelf vandaan kwamen (Hamburg, Duitsland).
Restaurant van Louis Lassen

En zo zijn er meer verhalen. In ieder geval kreeg de sandwich bekendheid tijdens de 1904 World’s Fair in St. Louis, Missouri.

Het woord ‘burger’ betekent zoiets als ‘schijf’. Tegenwoordig hoort een hamburger op een ronde broodje te worden geserveerd; na smaak met of zonder ijsbergsla, bacon, tomaten, uien, augurken, kaas, mosterd, ketchup, mayonaise of een andere saus.

Vandaag delen wij drie video’s die laten zien hoe je een zoete hamburger kunt maken. Je kunt deze video’s zien als een bron voor idee├źn voor het versieren van je burgers. Gebruik je fantasie en graag zien we foto’s van je eindresultaten! En als je vragen hebt over iets in de video, graag reageren en wij staan je te woord.
Hamburger koekjes van Yoyomax12:

Cheeseburger cupcakes van Rosanna Pansino van ‘Nerdy Nummies’: Misschien kan je iets netter werken dan zij heeft gedaan….


Cheeseburger cake van NicolaBakes: Let op: ze gooiden de snoepjes weg en gebruikten gekleurd fondant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates