maandag 5 augustus 2013

Fastfood Restaurants in Amerika

In-N-Out Burger
Nederlanders zijn bekend met McDonald's, Burger King en Kentucky Fried Chicken en waarschijnlijk ook de sandwich winkel Subway die langzaam maar zeker aan populariteit wint, maar er zijn zo veel meer 'snelle hap' restaurants in de Verenigde Staten. We helpen je graag een handje bij het maken van een keuze als je eens in de VS bent. Bijna alle restaurants hebben ook een drive-through (ook wel drive-thru genoemd)

Let wel: veel restaurantketens zijn, net als supermarkten, vaak regionaal.

Arby's, Submarina en Quiznos

Net als Subway biedt Arby's sandwiches, maar je krijgt er hier ook frietjes bij en de sandwiches zijn altijd warm. Hun specialiteit is 'roast beef', maar ze worden pas echt lekker als je een 'coupon' hebt, want dan is het een stuk goedkoper!

Submarina en Quiznos zijn directe concurrenten van Subway met eigenlijk hetzelfde menu, alleen wordt het brood van Submarina minder klef gevonden en vindt je hen alleen in Californië. Quiznos is na Subway de grootste sandwich winkel in de VS.


Popeye's en Long John Silver

Typisch Long John Silver gerecht
In Popeye's 'fried chicken' restaurants, vind je echte 'Southern comfort food'. Popeye's heeft verschillende specialiteiten in verschillende gebieden. Zo zijn er Popeye's Chicken and Fish Restaurants en Chicken and Biscuits Restaurants.

Heb je trek in vis? Long John Silver, de McDonald's onder de visrestaurants, is ideaal voor kinderen, het restaurant heeft namelijk een piraten thema.


Carl's Junior, Jack in the Box, Wendy's, en White Castle

Deze vier restaurants zijn concurrenten van de McDonald's en Burger King. Carl's Junior heeft de lekkerste sauzen (altijd kliederen), maar Jack in de Box (Westkust) en Wendy's (Oostkust) hebben de lekkerste frietjes.

De producten van White Castle, bekend van de Harold en Kumar films, vind je ook in het vriesvak bij de supermarkt - lekker voor in de magnetron!


Five Guys en In-N-Out Burger

In-N-Out
Five Guys (burgers and fries) is een relatieve nieuwkomer en zie je met name aan de Oostkust. In-N-Out zit aan de westkust (Californië). In-N-Out serveert alleen overheerlijke burgers met een flink plak tomaat, ui en als je dat lekker vindt, kaas. Ze serveren alleen versgesneden frietjes en op hun burgers zit een speciale saus. Alleen voor de ambiance is een bezoekje aan In-N-Out het waard, deze heeft namelijk de jaren '50 look behouden. Het is er ook superschoon!  Het nieuwere Five Guys gebruikt echter ook het zelfde wit en rood interieur.


Wienerschnitzel

Een restaurant met een vreemde naam: ze verkopen er namelijk geen Wienerschnitzels maar hot dogs!


Del Taco, Taco Bell, en Chipotle.

Als je trek hebt in een Tex-Mex hap (want authentiek Mexicaans kunnen we de gerechten niet noemen) dan zit je goed bij Del Taco en Taco Bell - beide restaurants hebben echter een slechte reputatie als het gaat om je gezondheid, maar voor een keertje kan de goedkope snelle hap best.

Zoek je een verse en gezondere versie van taco's en tortillas? Zoek dan een Chipotle restaurant op. Daar is alles gegarandeerd vers en verantwoord (en ook een stukje duurder). Je mag zelf je ingrediënten uitzoeken, net als bij Subway.

Nog hulp nodig om te kiezen?Wil je meer weten over restaurants in de VS? Of heb je speciale vragen over eten in de VS? Laat het ons snel weten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Blogger templates