donderdag 18 juli 2013

Lekker Courgettes

Amerikanen eten graag gerechten waar alles voor Nederlandse ogen door elkaar heen lijkt te zijn. Eenpansgerechten en ‘casseroles’ (ovenschotels) zijn geliefde gerechten. Veel werkende moeders maken ze van tevoren klaar en zetten ze in de vriezer zodat ze na een lang werkdag alleen afgebakken moeten worden.

Met courgettes kan men veel verschillende gerechten maken. Je kunt courgettes gewoon in water koken of bijvoorbeeld smoren met uien, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper, met of zonder het toevoegen van tomaten (verse in stukjes gesneden of tomaten uit blik). Hieronder volgt een recept met courgettes om te smullen!

met bruine bonen en feta
Gevulde courgettes (4 personen):
4 kleine of twee grote courgettes
600 gr. gehakt (halfom is iets smeuïger)
1 ei
75 gr. paneermeel
2 tenen knoflook, geperst
1/2 rode peper, haal zaadjes eruit en fijn snijden (optie)
zout en peper
1 fles spaghetti saus
50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
met extra veel kaas
100 gr. mozzarella kaas, in kleine stukjes gesneden (of meer, naar smaak)

Warm de oven voor op 175°C.
Was de courgettes en snijd de endstukjes af. Snij door midden in de lengte. Met een lepel haal de zaadjes en het zachte vlees eruit en doe dit in een kom. Voeg vlees, paneermeel, ei, knoflook, zout, peper en Parmezaanse kaas toe en meng goed door elkaar. Vul de courgettes met de mengsel en druk goed in. Leg de gevulde courgettes in een oven schotel, giet de saus overheen en dek af met aluminium folie.
Plaats het gerecht in de oven en bak 45 minuten. Haal de folie af, leg de mozzarella erover en bak nog een paar minuten tot de kaas is gesmolten.
je kunt ook aan de bovenkant plakjes tomaat afwisselen met plakjes mozzarella, wat leuk uitziet.

met plakjes tomaat

Dit gerecht is erg lekker met rijst en een frisse salade.

Variaties zijn: bruine bonen door het vlees mengsel mee bakken, stukjes groene en/of rode paprika toevoegen, feta kas gebruiken in plaats van mozzarella, maïs toevoegen, olijven toevoegen.


In sommige winkels kan je ook mini courgettes kopen en die dan vullen; zo heb je een ‘kapje’ op de courgettes.En iets heel anders:
Op You Tube vind je verschillende video series van ‘Sorted’, een groep Engelse mannen waarvan een van de mannen een echte kok is (Ben) en de andere mannen van hem recepten leren. Ze zijn echt komisch en de recepten vrij makkelijk. Wat leuk is voor deze blog is dat een serie recepten is voor Amerikaanse gerechten: ‘SORTED Eats America’. Hier kan je de playlist voor deze gerechten vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Blogger templates