dinsdag 23 april 2013

Kamperen in AmerikaVeel mensen dromen ervan om Amerika ontdekken door de wijde natuur in te trekken. Kamperen is een goedkoop alternatief voor hotels en motels, zeker als je een goedkoop plekje vindt.

Je kunt het zo luxe en zo primitief maken als je zelf wilt. Je kunt 'backpacken' en je tentje ergens opzetten of je kunt in een gehuurde camper (RV=recreational vehicle) rondrijden. Het is overigens eenvoudiger om ergens een tentje op te zetten dan een plekje voor je RV te vinden, daarvoor gelden namelijk strengere regels.

Waar mag je kamperen?
Er zijn officiële (commerciële) kampeerterreinen, kampeerterreinen op staatsparken, en je kunt op sommige plaatsen 'in het wild' kamperen, hoewel dit niet aan te raden is. Kijk hier voor informatie over gratis kampeerplaatsen voor zowel tentjes als RVs.

KOA is de grootste officiële keten van kampeerterreinen. KOA staat voor "Kampgrounds of America". Je kunt op hun website eenvoudig alles vinden over locaties, prijzen, reserveringen en faciliteiten.

Je kunt ook op een 'National' of 'State' Park kamperen, maar de bekende nationale parken zijn vaak al helemaal volgeboekt, dus wees op tijd met reserveren!

Op de afgelegen kampeerterreinen, die vaak niet afgebakend zijn, kan je overal je tent neerzetten en hoef je niet te reserveren. Vaak zijn er wel 'zichtbare' plekken waar je je tent op kan zetten, maar soms mag je zelf een plekje zoeken. Volg altijd wel de instructies die op de borden aan het begin van het park staan, met name over open vuur en de gedragsregels.

Park Ranger
Je parkeert je auto gewoon bij een kampeerplek (vaak inclusief een gietijzeren barbecue, een ijzeren picknick tafel, en een vuurplek). Als je moet betalen, krijg je 's avonds (of 's ochtends) bezoek van een 'park ranger' die de huur komt ophalen. Het bedrag is dan vaak maar een paar dollar per tent. De voorzieningen zijn hier minimaal, vergeet je WC papier en je zaklamp niet! Maar het uitzicht en de rust is daarentegen fenomenaal!

Op de duurdere campings kan je stroom krijgen (een hook-up) op de kampeerplaats. Vaak is er dan ook wi-fi, douches en een zwembad aanwezig. Op de echt prachtige, maar zeer afgelegen plekken (roughing it) zijn de voorzieningen minimaal. Een kraantje met koud water en een hokje met een gat in de grond als W.C. is dan vaak het enige.

Let op!

Met name op de wat meer afgelegen campings moet je in sommige staten (bijv. Californië) op beren en andere wilde dieren bedacht zijn. Hang je eten hoog in de boom, of sluit deze af in een goede, zware container die op slot kan. Vraag in ieder geval om instructies van de park ranger.

RV kampeerplek
Sta je aan het water? Hou dan rekening met muggen en steekvliegen. Neem altijd 'bug spray' mee! En let heel goed op teken!

Op de meer afgelegen campings is er vaak helemaal geen stroom, zelfs niet voor verlichting van de camping zelf. Neem daarom altijd een zaklamp en een boel batterijen mee! De zon gaat, met name in het zuiden, ook sneller onder dan in Nederland, ook in de zomer. Hou daar rekening mee!

Open vuur is vaak verboden behalve in de daarvoor bestemde 'fire pits' of gietijzeren barbecues. Je mag zelf hout sprokkelen, tenzij de regels iets anders zeggen.

Naar de WC gaan is aan regels gebonden. Zorg op de afgelegen plekken dat je je behoefte begraaft. Lees er meer over hier.

Ons volgende artikel gaat over waar je op moet letten als je de natuur intrekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates