donderdag 4 april 2013

Hoe eet je pizza als een echte New Yorker?


cheese pizza punt

Ga er vanuit dat je in de Verenigde Staten een pizza nooit met mes en vork eet, dat staat nogal deftig. Pizza wordt met de hand gegeten en geserveerd in grote punten.

Er geldt een uitzondering: de Chicago Deep Dish Pizza. Deze pizza heeft een hele dikke bodem en is eigenlijk meer een soort taart. Het is te dik om zo in een keer in te bijten, en bovendien wordt het een rommeltje als je een stuk probeert op te pakken met je handen. Voor je het weet heb je de saus, de kaas en wat er aan ingrediĆ«nten op zit op je kleding. Als je echter de Chicago-style pizza punt voor de helft op hebt, kan je mes en vork achterwege laten en verder eten met je handen.

de gevouwen methode
Om een gemiddelde pizza punt op te eten, pak je het stuk bij de buitenste korst met je ene hand en ondersteun je de slappe punt met de andere hand. Een echte New Yorker, echter, vouwt het stuk dubbel en begin te eten bij de punt tot je bij de korst komt. Je kan de krokante korst eten of laten liggen, net wat je zelf lekker vindt.

Zorg wel voor een servetje om de saus van je mond te vegen.Vaak krijg je er wel een papieren bordje bij, zodat de hele mikmak niet op de grond valt, Amerikaanse pizza's hebben namelijk een hele dunne, slappe bodem en zijn beladen met saus, kaas en andere ingrediƫnten.

De meeste mensen eten een of twee grote punten en pizza's worden 'op straat' per punt verkocht. Een hele pizza in je eentje opeten is alleen weggelegd voor de experts.

De Amerikaanse komiek Jon Stewart heeft ook nog wat tips, vooral over hoe je het niet moet doen:

1 opmerking:

Blogger templates