dinsdag 1 januari 2013

The Incredible Dr. Pol: een Nederlandse Dierenarts in VS


De Nederlandse dieren-/vee arts dokter Jan Pol in het programma 'The Incredible Dr. Pol' dat National Geographic Wild uitzendt is razend populair in de Verenigde Staten en al in zijn tweede serie.  De dierenarts is vanaf 4 januari om 21.00 uur ook te zien op de Nederlandse televisie.
Volg het leven en de carrière van dr. Jan Pol. Deze dierenarts van Nederlandse afkomst heeft samen met zijn vrouw Diane een dierenpraktijk op het platteland in de Verenigde Staten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan 18.000 dieren, van zieke geiten tot zieke tamme varkens, dr. Pol en zijn collega's hebben hun handen vol aan een grote variëteit patiënten en noodgevallen. (via National Geographic)
Maar Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als er ook niet controverse over bestaat. Hij is namelijk nogal ouderwets, en dat is bij verschillende dierenartsen in de VS flink in het verkeerde keelgat geschoten. Het kan Dr. Pol niet zo deren, waar hij woont, in Weidman, Michigan, doen ze dingen nu eenmaal anders. Daar komt bij dat het een show is voor de kijkers, niet voor dierenartsen.

Dr. Pol heeft diergeneeskunde in Utrecht gestudeerd nadat hij tijdens een high school jaar in de VS  zijn vrouw, Diane, ontmoette. Dr. Pol begon als vee arts maar nam gaandeweg steeds meer kleine huisdieren op in zijn praktijk - aanpassing was nodig om te kunnen blijven werken. Hij zit al 40 jaar in het vak en heeft 30 jaar zijn eigen praktijk en heeft, naar eigen zeggen, het hoofd boven water weten te houden met eerlijkheid en de oer-Hollandse zuinigheid.

Bron
8 opmerkingen:

 1. Een super arts met hart op de right place

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker super arts . Ik ben een fan . Groetjes uit Nederland dr. Pol.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oude technieken zijn niet altijd verkeert.iedere dierenarts is anders.hebben zijn klanten een probleem met deze dierenarts?laat iedereen doen wat hij wil.ik vind dierenarts Jan Pol ontzettend goed.ga zo door echt top

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben zeker een fan van hem, hij is een super arts daar kunnen er nog vele een voorbeeld aan nemen, ik kijk bijna altijd :-)
  Beter op de ouderwetse manier en wat kostenbesparend dan op die nieuwe manier. Deze man is goud waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een leuke dieren arts en wat maakt het uit dat die ouderwets is. Wat is er mist met ouderwets te zijn en de mensen die een ziek dier hebben zijn te vrede met hem als dierenarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gewoon recht door zee een echte veearts wij hebben hier in het dorp ook nog zo,n echte veearts geen getut aanpakken heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Blogger templates