zaterdag 17 november 2012

Twinkies zijn niet voor altijd?Twinkies, het oer-amerikaans cakeje met creme vulling, gaat misschien ter ziele. Hostess Brands, de fabrikant die deze lekkernijen produceert, heeft faillissement aangevraagd.

Twinkies Legende

Twinkies stonden bekend om hun lange houdbaarheidsdatum (in werkelijkheid gaan ze maar 26 dagen mee) en een beroemde rechtzaak waarin een moordverdachte een 'Twinkie Defense' voerde. Hij had namelijk zoveel van deze slechte snacks gegeten dat hij er depressief van geworden was. Het zielige verhaal werkte, de man kreeg een lagere straf.

Hamsteren!

Hoewel er veel Amerikanen op de bres springen en pleiten voor het behoud van dit Amerikaanse erfgoed, slaan veel Amerikanen massaal de verschillende lekkernijen in. Heel erg populair zijn de cakejes niet meer, omdat Amerikanen steeds meer gezondere keuzes maken, maar dit is toch een schrikbeeld voor menig patriottistische Amerikaan.

Staking

De bazen van Hostess Brands, een investeerders groep die Hostess eerder al van een wisse dood redden, geven de schuld aan de vakbonden die de medewerkers had opgeroepen om te staken.

Het bleek namelijk dat de arbeiders met 30% minder loon moesten doen, terwijl tegelijkertijd de grote bazen flinke opslag van hun bonussen kregen. Aan het einde van de rit staan er nu 18.500 werknemers op straat.

Nare Bijsmaak

Waarschijnlijk worden de zeer goed verkopende merkproducten van Hostess overgenomen door andere fabrikanten, en een aantal medewerkers zal dan toch aanblijven, maar dat zal nog wel even op zich laten wachten.

De hele zaak blijft echter een nare bijsmaak houden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates