maandag 2 september 2013

Labor Day Weekend: BBQ!Labor Day wordt sinds 1887 jaarlijks gehouden op de eerste maandag van September maar wordt eigenlijk het hele weekend gevierd met BBQ’s en korte vakanties.Deze dag werd officieel herkend in 1894. Al wordt de arbeider en diens economische en maatschappelijke bijdragen gevierd, is deze dag niet te vergelijken met de 1 mei Dag van de Arbeid vieringen in Europa.

Dit weekend wordt gezien als het officiële einde van het zomerseizoen en gaat gepaard met plaatselijke optochten en vele aanbiedingen met grote kortingen in winkels.Hier volgt een recept voor een salade, die men, net als de ‘coleslaw’, vaak ziet bij Amerikaanse BBQ’s: ‘7-layer salad’ (oftewel, salade met 7 lagen).


De ingrediënten worden telkens per laag in een brede doorzichtige glazen schaal gelegd zodat men de kleuren ziet. De salade wordt met een saus op basis van mayonaise geserveerd, bijvoorbeeld ‘Ranch dressing’. De saus wordt vaak op de bovenste laag of in een aparte schaal geserveerd.

Net als met alle recepten, zijn er vele variaties op deze salade. Dit is een veel voorkomend basis salade:Ingrediënten voor de salade:
Sla; gebruik een robuuste sla zoals ijsberg (1 krop) of Romain (3 stuks), of eventueel spinazie (zak) en snijd in repen.
Tomaten; 8-10 stuks, die kan je het beste ontdoen van de zaden.
Gekookte eieren; 8-10 stuks, voor de zijkant van de schaal kan je plakken gebruiken en gehakte eieren voor in de schaal.
Plakjes eieren om de schaal te versieren
Erwten; uit de diepvries is het lekkerste, gebruik een ½ pakje. De erwten in een aparte schaal en kokend water overheen doen; na 3 minuten afgieten en goed laten uitlekken.
Selderij; een paar stengels selderij in kleine repen snijden.
Bacon; 250 gr. goed bakken, laten uitlekken en in stukjes snijden
Kaas; 200 gr., gebruik een harde kaassoort zoals Gouda, Emmentaler of Cheddar, en raspen.

Bereiding:
Leg alle ingrediënten laagsgewijs in een glazen schaal, van de sla onderin tot en met de kaas bovenop. De saus kan je boven de salade verdelen of naast de salade serveren in een aparte kom.

‘Ranch dressing’: In de VS kan je deze saus kant en klaar kopen in de winkel, of zakjes om met mayonaise te mengen, maar dit is het originele recept van de Hidden Valley Ranch vlakbij Santa Barbara, California.

250 ml. karnemelk
65 gr. mayonaise
3 EL zure room
3 EL fijngehakt peterselie
2 EL fijngehakt bieslook
4 tl citroen sap
1 teen knoflook, fijngehakt
½ tl zout
beetje peper

Meng de ingrediënten en klop tot mooi glad en alle kruiden goed verdeeld zijn. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Zo kan je cake mooi red, wit en blauw versieren met vruchten:En nu nog het recept voor een leuke 'vuurwerk cake'. Je kunt zelf deeg maken voor een cake, of een mix uit de Nederlands supermarkt kopen en gebruiken, of de cake mix gebruiken wat in het recept genoemd is, verkrijgbaar bij: USFoodz.


 Laat je ons weten welke ingrediënten en saus jij hebt gebruikt? Was het een succes?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates