dinsdag 12 maart 2013

Bakken voor St. Patrick’s Day
Zoals met de meeste speciale dagen heeft ‘St. Patrick’s Day’ ook zo de eigen symbolen die er bij horen. Deze symbolen vormen de basis voor recepten voor koekjes en taarten voor deze dag.

Klaver: St. Patrick zou a.h.v.. de algemeen in de natuur voorkomend driedelige klaverblad de Drieënenigheid van God hebben uitgelegd aan de toenmalige heidense bevolking van Ierland.

Klaver vier: dit komt zeldzaam voorkomend afwijking van de natuur zou groot geluk brengen aan de vinder van zo een klaverblad. De blaadjes symboliseren hoop, geloof, liefde en geluk. 

Regenboog: er zou een pot geld staan aan het einde van de regenboog; wie die vind wordt rijk.


Groen: de kleur groen in alle vormen doet aan de prachtige groene natuur van Ierland alsook aan de kleding van de kabouters en het klaverblad. Groene ingrediënten zoals munt, pistaches en limoen worden in allerhande gebakken lekkernijen verwerkt.

Kabouters: kabouters en hun hoge groene hoed en lederen schorten zijn ook symbolen die met ‘St. Patrick’s Day’ veelvuldig worden geassocieerd. Ze zijn niet vriendelijk en gezellig zoals onze Nederlandse kabouters, maar gedragen zich nors en afstandelijk.

Hieronder volgen een aantal links naar lekkere recepten om de lezer een idee te geven van wat met een beetje fantasie mogelijk is:

Laura Vitale's Key Lime Pie:


Voor de basis gebruik je digestive koekjes; klik hier voor de 'sweetened condensed milk' en gebruik slagroom voor de 'whipped topping'.

Volg de link voor Mint Chocolate Brownies 

en deze links voor koekjes versieren en hoedjes maken.
Tot slot een Ierse gelukwens:


 ‘May your pockets be heavy and your heart be light.
          May good luck pursue you each morning and night.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates