maandag 3 december 2012

Patatje mayo? Bah!Amerikanen eten geen mayonaise op hun patat. Ook geen curry, pindasaus of gesnipperde uitjes.

Zij kiezen voor ketchup of mosterd, maar ook voor gesmolten kaas en chili. Zeg je tegen een Amerikaan (die nog niet veel gereisd heeft buiten de VS) dat je friet met mayonaise eet, gruwelt hij eerst (om het later toch eens te proberen).

chili cheese fries - onze kapsalon?
Uiteraard wordt mayonaise wel gebruikt. Je kunt in de grotere supermarkten Hellman's Mayonnaise kopen en eens proeven hoe anders deze smaakt.

Mayonaise wordt gebruikt op hamburgers, gegrilde kipbroodjes, club sandwiches, salades en bijvoorbeeld als basis van sauzen. Als je een van bovenstaande gerechten besteld, kan je altijd om extra mayonaise vragen, in een apart bakje. (Can I have some mayo on the side, please?) En je kan het altijd proberen met een gewoon frietje, maar dan moet je niet gek opkijken als je aanstaren of je een buitenaards wezen bent.

De American Fritessaus die wij bij McDonald's krijgen, kennen ze in de VS niet, en is ook niet Amerikaans. Deze is speciaal toegevoegd aan de Nederlandse restaurants.

 De Nederlandse McDonald's gelden wel als testmarkt voor nieuwe hamburgers. Er wonen hier veel mensen op een relatief klein gebied, de overhead kosten zijn laag en de resultaten goed te vertalen naar de Amerikaanse markt.

En nee, ze kennen in de VS (nog) niet de oer-Hollandse McKroket.  Maar wie weet wordt dit daar ooit nog eens een knaller!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates