woensdag 20 februari 2013

Waarom heten de Oscars eigenlijk Oscars?


Dit weekend, 24 februari, vindt de 85e Academy Awards ceremonie plaats. Tijdens dit evenement eert de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) de films van 2012. De ceremonie vindt plaats in het Dolby Theatre in Hollywood, een district van Los Angeles, CaliforniĆ« en Seth MacFarlane is de presentator.

De producenten Craig Zadan en Neil Meron hebben gezegd dat er tijdens de show ook een eerbetoon zal zijn voor de 50e verjaardag van de James Bond film serie.

Waarom heten de beeldjes Oscar?

Er zijn verschillende ideeĆ«n waarom de Academy Awards 'Oscars' heten. In een biografie van Bette Davis staat dat ze het beeldje had vernoemd naar hij eerste echtgenoot: Harmon Oscar Nelson. In 1934 wordt er voor het eerst geschreven over de term Oscar in Time Magazine. Walt Disney wordt echter reeds in 1932 geciteerd dat hij de Academy voor zijn Oscar bedankt. Weer een ander verhaal gaat over een directie-secretaresse van de Academy, Margaret Herrick. Zij zag het beeldje in 1931 en merkte op dat het beeldje haar deed denken aan "Uncle Oscar" (een bijnaam voor haar neef Oscar Pierce). Columnist Sidney Skolsky hoorde dit en gebruikte de naam in zijn verhaal: "Medewerkers noemen het beroemde beeldje liefkozend 'Oscar'". Het beeldje werd pas officieel "Oscar"genoemd in 1939.

Je mag het beeldje overigens wettelijk gezien niet verkopen. Als je het ontvangt moet je een contract tekenen waarin staat dat je het beeldje voor $1 mag verkopen aan de Academy, anders blijft het beeldje bezit van de Academy. Er zijn echter wel een paar beeldjes door de mazen geglipt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates