zaterdag 23 maart 2013

Waar Vind Je de Beste Pizza in de VS?


Amerikaanse pizza's smaken net even anders dan de Nederlandse tegenhangers. Elk jaar worden de beste pizza steden bekend gemaakt. Hier volgt de top 5 van dit jaar:

5. Boston, Massachusetts 

Hoewel Santarpio’s en Regina klassieke Beantown pizzeria's zijn, kan je trendy pizza's krijgen met een twist bij Back Bay’s Salty Pig met “zout varkenvlees" of bij Scampo in het Liberty Hotel, waar je een decadente kreeftpizza kan bestellen. Boston levert ook het bewijs dat een goede pizza cultuur en een fanatieke sportcultuur samengaan, aangezien Boston met haar sportbars op de tweede plaats staat.

4. Philadelphia, Pennsylvania

Pizza is dan wel geen onderdeel geweest van het dieet van de founding fathers’, maar wordt in het heden-daagse Philly wel als het favoriete eten beschouwt. Deze stad staat ook in de top vijf voor museums en culturele attracties. Geschiedenis ontmoet pizza bij Pizza Brain, het 'pizza museum' in Fishtown dat naast de pizza met dunne bodem ook meer 500 pizza-gerelateerde dingen tentoonstelt. Maar voor pizza puristen is er Nomad Pizza, waar ze  je pizza aan je tafel snijden om doorweken te voorkomen, en waar iedere zaterdag een film draaien.

3. New York, New York


Hoewel je in NYC over de pizzabakkers struikelt, zijn de meesten toch toeristische naƤpers. Vermijdt de rijen bij de legendarische Grimaldi’s onderaan de Brooklyn Bridge en probeer een Siciliaanse variant bij Bensonhurst. Of probeer Roberta’s. En als je terug in Manhattan bent kan je ook Adrienne’s Pizza Bar proberen die populair is om hun dunne vierkante bodem. 


2. Providence, Rhode Island

Opnieuw staat de hoofdstad van Rhode Island op de tweede plaats, waarschijnlijk omdat het, net als Chicago, een 'alleen-verkrijgbaar-in-Providence' stijl kent: gegrilde pizza. Het deeg wordt eerst aan een kant gebakken, en dan omgedraaid voordat de ingrediĆ«nten worden toegevoegd. Een goede plek om deze variant te proberen is Bacaro in downtown, wiens chef van Al Forno komt waar deze originele gegrilde pizza ontstond. Wil je nog een laagje dieper in de pizzacultuur van de stad, dan kan je de pizza 'strips' proberen met saus maar zonder kaas. Deze zijn te krijgen bij LaSalle Bakery.

1. Chicago, Illinois

Is de klassieke dikke bodem de reden dat Chicago weer bovenaan staat dit jaar? Misschien, maar de stad verdient alle lof voor het omarmen van een grote variatie aan stijlen. Bij de plaatselijke keten Pizano’s, kan je een authentieke 'deep dish' maar ook een 'tavern style' dunne bodem krijgen, die in strookjes of vierkantjes is gesneden. De Neapolitaanse steen-oven pizza's bij Lincoln Park’s Pizzeria da Nella zijn ook een favoriet. Net als Coalfire in West Town, als je tenminste van vlees houdt, en Burt’s Place in de voorstad van Morton Grove heeft een legendarische korst met een boter smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates