vrijdag 15 februari 2013

Valentijnsdag: je man een hart onder de riem steken
Om je geliefde ter verassen met een heerlijke maaltijd, probeer eens een recept te bedenken waar je een deel van de zogenaamde ‘afrodisiaca’ in verwerkt. Dit is voedsel waarvan men denkt dat die de partners in de stemming brengen voor meer dan een lekker dinertje.

Of ze nu echt deze uitwerking hebben of niet, het is altijd leuk om iets nieuws of iets wat heel anders is dan gewoonlijk, te proberen.

Er is een gezegde dat liefde gaat door de maag. Zeker is dat je geliefde of iemand waar je indruk op wilt maken, een maaltijd erg waardeert die jij zelf kookt. Immers, tijd + aandacht = liefde.

Traditioneel is het een vrouw die voor haar man kookt en daardoor associeert men Valentijnsdag met een voorafje van vis (vooral garnalen of kreeft) maar deze hartvormig carpaccio is ook een leuk recept.


Vaak zit het bijzondere van een gerecht in de speciale presentatie van een bekend recept.

Hoofdgerechten zijn vaak biefstuk met champignons of kip of varkensvlees opgerold met een vulling van vruchten zoals kersen, vijgen of appels. Je kunt ook iets speciaals maken met eend. De aardappels worden óf gebakken óf in de oven geroosterd. Asperges is een geliefd groente voor bij het vleesgerecht (denk aan de afrodisiaca) maar ook sperziebonen of doperwten.

Voor dessert komt er sterke koffie op tafel met iets lekkers van chocola en eventueel aardbeien of frambozen, of fruit gedompeld en chocola en dan wel of niet versierd.

Volgend jaar besteden we aandacht aan een lekkere menu voor een vrouw.

Wat heb jij jouw Valentijn geserveerd?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates