woensdag 16 januari 2013

Tuna Melt: Broodje Tonijn en Gesmolten KaasGesmolten kaas is nu misschien iets wat Nederlanders lekker vinden, maar toen ik rond 27 jaar geleden naar Nederland kwam, was het bijna een gruwel. Kaas was voor op brood, punt. Iets wat mij verbaasde, gezien de vele heerlijke soorten kaas die te verkrijgen zijn.

Amerikanen, aan de andere kant, doen kaas in elk gerecht waarvan ze een manier kunnen vinden om het te doen. In lasagne, bv, is de belhamel saus vaak vervangen door verschillende kazen. ‘Mac&cheese’ is een van de favoriete ‘comfort foods’. Men kan extra kaas bestellen voor op de pizza, en zelfs extra extra kaas, wat dus een zeer dikke laag kaas geeft!

En zo komen we bij de sandwich voor vandaag: ‘tuna melt sandwich’, oftewel, ‘tonijn sandwich met gesmolten kaas’. Een nogal onwaarschijnlijke combinatie voor de doorsnee Nederlander, vermoed ik.

Ingrediënten:
2 snee brood, het liefst wit en dik gesneden
boter of margarine
1 blik tonijn, goed laten uitlekken
2 plakken cheddar kaas (of de zachte kaas die men op hamburgers gebruikt)
1 EL fijn gehakte ui
1 EL fijn gehakte augurk (als je die kunt vinden, gebruik zoete augurken)
½ tl mosterd
1 ½ EL mayonaise (Amerikanen maken tonijn ‘droger’ aan dan Nederlanders; je kunt meer mayo gebruiken als je wilt)
zout, peper naar smaak

Bereiding:
Verwarm een koekenpan op middel hitte.
Smeer een kant van elk snee brood met boter of margarine. Dit is de onder- en bovenkant van de sandwich. Op de kant zonder boter, leg eerst een plak kaas, dan smeer de tonijn erop en leg dan de tweede plak kaas erop. Bedek met de tweede snee brood en leg in de koekenpan. Bak tot het brood mooi goudbruin is gebakken en de kaas gesmolten is.

South Western Style Tuna Melt
Snijd de sandwich diagonaal en eet met een handvol naturel of naturel geribbelde chips. Deze sandwich kan ook ‘open-faced’ (d.w.z. op één snee brood, zonder tweede snee bovenop) gemaakt worden.

Deze sandwich is ook lekker op pita brood of op een stokbrood. Als je stokbrood gebruikt, kan je de sandwich beter open in de oven zetten (ca. 10 min. op 200°C en dan even onder de grill bakken), met de kaas bovenop, zodat die kan smelten.

Je kunt eventueel ook bv. 1 geprakte gekookte ei, 1 EL fijn gesneden paprika, 1 EL fijn gesneden selderij, 1 EL kidney bonen en/of 1EL maïs aan de tonijn toevoegen.

Hier volgen twee links voor deze variatie.

Die van Foodwishes is een wat chiquer recept.

Foodwishes:

Original Naked Chef:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates