woensdag 30 januari 2013

Super Bowl Weekend


Super Bowl Weekend vindt dit jaar plaats op 2 en 3 februari 2013 als de Baltimore Ravens tegen de San Francisco 49ers spelen. Dit jaar vindt de wedstrijd der wedstrijden op 3 februari plaats in New Orleans. De stad is uitgekozen om te laten zien dat de stad na de Orkaan Katrina weer helemaal terug is.

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de American football finale die elk jaar op een zondag in februari gespeeld wordt in de Verenigde Staten tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference, de twee professionele competities die verenigd zijn onder de National Football League, die de Super Bowl organiseert.

De Super Bowl is een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en wordt vaak officieus beschouwd als een nationale feestdag.

De wedstrijd was meermaals het best bekeken televisieprogramma van het jaar in de Verenigde Staten en hoort met meer dan honderd miljoen kijkers samen met de finale van de UEFA Champions League tot de best bekeken sportevenementen ter wereld.


Het Volkslied


Zoals bij alle Amerikaanse sportwedstrijden, wordt de wedstrijd geopend met het zingen van de Star Spangled Banner, het Amerikaanse volkslied. In gewone wedstrijden zijn die mensen van allerlei pluimage, maar tijdens de Superbowl is dat altijd een beroemdheid. Het is dan ook een hele eer om het te mogen doen. Legendarisch was het optreden van Whitney Houston in 1991 dat menig Amerikaan (en ver daarbuiten) kippevel bezorgde, en dramatisch was het optreden van Christina Aguilera die haar tekst vergat. In 2013 zingt Alicia Keys het volkslied.

De Half-Time Show


Ook erg belangrijk zijn de optredens tussendoor. Tijdens normale wedstrijden zijn dit vaak kleine feestjes van een kleine 20 minuten met optredens van cheerleaders en/of drumkorpsen. Tijdens de Superbowl gaat het dak eraf met spectaculaire en bijzondere optredens van verschillende grootheden. Dit jaar staat Beyonce garant voor een ongetwijfeld spetterende show.

Reclames


De halve wereld kijkt in aanloop naar de wedstrijd reikhalzend uit naar de waanzinnige reclames die de grote bedrijven speciaal voor de Super Bowl maken. De kosten voor een paar seconden zendtijd lopen in de miljoenen. Maar er kijken dan ook heel veel mensen naar. Traditioneel zijn er auto reclames, spotjes met beroemdheden en veel premières van trailers voor de grote zomer films. De peperdure reclames zijn tegenwoordig grote hits op het internet en verzekeren de bedrijven ervan dat men er nog lang over na praat.

'Chicken Wing Apocalypse'


Dit jaar kwam een vreemd bericht naar buiten over een stel magazijn medewerkers die voor $60,000 aan kipkluifjes hadden gestolen. Eten tijdens de Super Bowl is ook altijd een happening en deze kluifjes zijn erg gewild. Ze kosten tijdens deze periode dan ook wel iets meer. De dieven zijn echter aangehouden, maar de kluifjes zijn nog altijd spoorloos. Veel Amerikanen, echter, slaan nu massaal de kipkluifjes in, ondanks de geruststellende woorden van de leveranciers dat er meer dan genoeg is: voor de Super Bowl en daarna.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates