donderdag 27 december 2012

Nederlands-Amerikaanse Presidenten

President Martin van Buren sprak gewoon Nederlands

Er zijn in de Verenigde Staten minstens 5 verschillende presidenten geweest die Nederlandse 'roots' hadden.

Martin van Buren was de achtste President van de Verenigde Staten. Hij was de hoofdorganisator van de Democratische partij en de eerste president die niet van Engelse, Ierse, Schotse of Welshe afkomst was. Hij was ook de eerste president die niet Engels als zijn eerste taal had, maar van kinds af aan Nederlands sprak.

Theodore Roosevelt was de 26e president. Roosevelt is meest bekend om zijn persoonlijkheid: zijn energie, zijn grote verscheidenheid aan interesses en prestaties, zijn mannelijke voorkomen en zijn 'cowboy' personage. In 1901 werd hij President nadat President William McKinley vermoord was. Roosevelt was een Progressieve hervormer die er naar streefde om de Republikeinse partij richting het Progressieve kamp te bewegen.

Franklin D. Roosevelt was de 32e president. Hij werd vier keer gekozen, en diende van 1933 tot 1945. Hij is daarmee de enige Amerikaanse president die meer dan twee termijnen diende. Als een centraal figuur van de twintigste eeuw staat hij altijd in de top drie van de grootste Amerikaanse presidenten, naast George Washington en Abraham Lincoln.

George H. W. Bush en George W. Bush waren respectievelijk de 41e en 43e presidenten. Zij beschouwen de leden van de Schuyler familie en de verwante Beekman familie als hun voorouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogger templates