Veel gezinnen dienen de traditionele kalkoen en toebehoren op en in veel gezinnen is er weinig verschil met het Thanksgiving diner. Toch is de Kerst voor veel Amerikanen minder formeel dan Thanksgiving, en dat zie je ook in de Kerstdiners.
Belangrijke gerechten zijn de kalkoen of ham, witte broodjes die met boter worden gegeten, aardappel puree, groenten (3-5 verschillende, bv. ‘candied carrots’, ‘creamed onions’, ‘creamed corn’ en ‘green bean casserole’).
Candied Carrots |
Egg Nog |
Zowel de
kalkoen als de ham zijn groot en met bot. De dagen na Kerst eet men sandwiches
en eenpansgerechten gemaakt van de resten van het vlees. Als laatste kookt men
soep van de vleesresten en het bot. Erwtensoep van de ham en groente soep met
kalkoen vlees van de kalkoen.
Terwijl het
traditionele veel Engelse invloeden kent, wordt het Kerstdiner deels beïnvloed
door de afkomst van mensen. Veel inwoners van de VS stammen af van mensen die
vanuit andere delen van de wereld naar de VS immigreerden. Ook dit is van
invloed op wat men met de Kerst eet.
Fruit Cake |
De invloed
van Engeland op het Kerstdiner zie je bv. in de machtige ‘fruit cake’. Veel
families van Italiaanse afkomst eten nog steeds op Kerstavond zeven
visgerechten en lasagne of andere pasta gerecht op Kerstdag. In de Midwest
wonen veel mensen met Scandinavische voorouders. Dit zie je ook terug in de
Kerst gerechten.
Posole |
Het klimaat
en de lokale producten zijn ook van invloed op wat men eet. In de Southeast
wordt corn bread met het diner gegeten en eet men vaker ham dan kalkoen,
terwijl in de Southwest de Mexicaanse invloeden te proven zijn in ‘posole’,
‘tamales’, ‘empanaditas’ en ‘bisochitos’.
Empanaditas |
In California zie je avocados, artichokes, tameles en vis taco's.
Veel variatie dus, maar het is allemaal wel lekker!
Het eggnog recept op YouTube:
Tot slot: wij wensen iedereen VROLIJK KERSTFEEST!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten